Ons bedrijfOVER WINDSAFE

Windsafe is in 1998 opgericht door Hein Pessers. Hein is een ondernemer met een grote passie voor zeilen en wind. Deze passie heeft er toe geleid dat binnen Windsafe een enorme kennis is opgebouwd op het gebied van windstromen. Windsafe is afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft inmiddels een team enthousiaste medewerkers dat dagelijks in de weer is om nieuwe projecten te beoordelen, verkochte producten te produceren en te installeren en CFD-onderzoeken te verrichten.

Het beheersen van de wind

Het letterlijk beheersen van wind is niet alleen essentieel op het water in de zeilsport maar ook op het land. Als wind eenmaal over het land waait, komt het allerlei obstakels tegen. Deze obstakels in combinatie met wind veroorzaken de vervelende eigenschap namelijk tocht en windversnellingen. Voor architecten en projectontwikkelaars brengen we dit in kaart middels zeer geavanceerde CFD-simulaties en geven we adviezen hoe de windproblemen kunnen worden voorkomen. Voor mensen die last hebben van wind of tocht in of bij bestaande gebouwen, doen we onderzoek, maar leveren we ook windmanipulatoren die de problemen oplossen.

 

Hoe het allemaal begonONS VERHAAL

2020

Ontwikkeling van 2 totaal nieuwe producten gericht op de horeca en baliemedewerkers, die we in 2021 willen gaan lanceren. Op dit moment zijn ze in sample fase en vindt er CFD onderzoek plaats. Houd onze website in de gaten voor de lancering van deze nieuwe producten.
2020

Het tochtportaal is ontwikkeld. Door het plaatsen van 2 vouwschermen wordt er een flexibel tochtportaal gecreëerd. Waar een standaard effectief tochtportaal minstens 4,5 bij 8 meter moet zijn om effect te hebben, is met het tochtportaal van Windsafe op een kleinere ruimte hetzelfde resultaat te bereiken.
2019

De gevellamellen hebben facelift gekregen en de performance is verbeterd. Ook zijn ze van duurzamer materiaal gemaakt.
2017

De afgelopen jaren is Windsafe sterk gegroeid en heeft inmiddels een team enthousiaste medewerkers dat dagelijks in de weer is om nieuwe projecten te beoordelen, verkochte producten te produceren en te installeren.
2017

Een nieuwe rekentool wordt ontwikkeld die aantoont dat het plaatsen van gevellamellen een energiereductie op een luchtgordijn geeft van 30%.
2014

Het mobiele windscherm wordt op de markt gebracht. Hiermee kan de klant, zowel indoor als outdoor, een scherm plaatsen alleen wanneer het nodig is.
2012

De eerste projecten in het buitenland worden gerealiseerd. Windsafe gaat internationaal.
2010

Windsafe start met haar eigen CFD-afdeling en kan hiermee tegen een zeer scherp tarief windhinderonderzoek aanbieden aan architecten en projectontwikkelaars.
2007

De slimme tochtkast wordt ontwikkeld en in de markt geïntroduceerd. Deze mobiele tochtkast maakt het mogelijk om indoor werkplekken te beschermen tegen wind en tocht.
2005

Naast Albert Heijn worden ook andere winkelketens zoals C1000, IKEA, JUMBO, PLUS van windmanipulatoren voorzien.
2000

Windsafe bouwt haar eigen windtunnel zodat bevindingen vanuit praktijk in huis nagebootst en getest kunnen worden. Ook eigen innovaties kunnen in deze tunnel getest en geoptimaliseerd worden, waardoor nieuwe windmanipulatoren ontstaan.
1998

Oprichting

Windsafe is in 1998 opgericht door Hein Pessers. Hein heeft een enorme passie voor zeilen en wind. Deze passie heeft er toe geleid dat binnen Windsafe een enorme kennis is opgebouwd op het gebied van windstromen
DutchEnglishFrenchGerman