scherm

WINDONDERZOEK

Windonderzoek speelt in veel bouwprojecten een belangrijke rol ter optimalisatie van het comfort voor de gebruikers van gebouwen. Of het nu gaat om binnenstedelijke gebieden, winkelcentra of bedrijfsgebouwen, wind kan snel tot overlast leiden. Met name hoogbouw heeft een sterke invloed op de omgeving, maar afgezien daarvan waait het in Nederland vaak en geregeld met een behoorlijk kracht. Laat u adviseren na een windonderzoek in uw winkel.

WINDOVERSLAST VOORKOMEN

Windsafe adviseert architecten, projectontwikkelaars en gebouwbeheerders hoe windoverlast voorkomen kan worden of anderszins zoveel mogelijk gereduceerd kan worden. Het windonderzoek bij uw winkel wordt gedaan middels computersimulaties (CFD) en windtunnel onderzoeken. Hierin wordt de betreffende situatie gesimuleerd en geanalyseerd waarna een gedegen advies wordt uitgebracht.

Door onze jarenlange ervaring bieden wij de beste kwaliteit in windonderzoek.

Onze medewerkers staan niet alleen voor u klaar, ze zijn ook écht betrokken bij uw wensen.

Inmiddels is Windsafe uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van windhinder en het voorkomen en oplossen van tochtklachten.

Verkennende onderzoeken en bureaustudies worden uitgevoerd v.a. 500 euro en CFD-analyses v.a. 3.000 euro (prijzen excl. BTW).

WERKWIJZE

Bij windtunnelonderzoek wordt gebruik gemaakt van een fysiek model (maquette). Bij CFD (Computational Fluid Dynamics) wordt een model op de computer gemaakt en worden met behulp van computersimulaties de luchtstromingen berekend.

Windsafe voert ook windhinderonderzoek uit op locatie, bijvoorbeeld met een windonderzoek in uw winkel. Indien gewenst kunnen wij het windonderzoek uitvoeren conform de NEN 8100.

Windsafe onderscheidt zich door niet alleen advies te geven, maar ook door, daar waar nodig, oplossingen te leveren in de vorm van windmanipulatoren die de overlast tegengaan.

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvend gesprek, wij zijn u graag van dienst.

IMPRESSIE

DutchEnglishFrenchGerman