PROJECTEN

JUMBO Urk
Je zou denken een overdekt winkelcentrum heeft geen last van windhinder. Niks is minder waar. Het Jumbo filiaal in Urk (Flevoland) had hier wel last van. Met twee ingangen aan de West en Oostzijde was het een lastige opgave. Uiteindelijk hebben we de resultaten geboekt die gewenst zijn.
De Jumbo in Urk (Flevoland) ligt in een passage als min of meer overdekt winkelcentrum. Dit filiaal heeft twee entrees. Één aan het grote parkeerterrein (dit is aan de Westzijde) en één in het winkelcentrum (dit is aan de Oostzijde). Al met al was de klimaathuishouding in de winkel erg moeilijk in de hand te houden bij winderige dagen en dan maakt het niet veel uit waar de wind vandaag komt. Bijvoorbeeld als de wind uit Zuid of Noord komt, dan komt het via de verschillende gangetjes van het winkelcentrum door de deur aan de Oostzijde binnen.
Er zijn twee adviezen gegeven aan de ondernemer. De ondernemer heeft gekozen voor het plaatsen van twee vouwschermen buiten onder de luifel en achter het rolluik. Dit vouwscherm is te gebruiken als een verplaatsbaar wind nivellerend tochtportaal, waardoor entree West veel meer in de luwte komt.

HARD FACT 1

Klik om te kijken
Klimaathuishouding is volledig op orde gebracht.

HARD FACT 2

Klik om te kijken
De ondernemer had een keuze uit 2 voorstellen.

HARD FACT 3

Klik om te kijken
Een sterke combinatie van twee vouwschermen gebruikt voor het beste resultaat.

Resultaat van JUMBO Urk

GERELATEERDE PROJECTEN

error: Content is protected !!